Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

44. Βάλε το Άγιο Πνεύμα στη ζωή σου

 

-Πατέρα, γιατί λέτε ότι πρέπει οπωσδήποτε να βάλουμε στη ζωή μας το Άγιο Πνεύμα;

-Η ζωή, παιδί μου, είναι πολύ όμορφη, πολύ ωραία, χωρίς όμως χαρά, αγάπη και ευτυχία, πόσο όμορφη μπορεί να είναι; Γι’ αυτό και ο Θεός, όταν μας δημιούργησε, αφού πρώτα φύσηξε μέσα μας την θεϊκή Του Πνοή, για να μας κάνει εικόνα δική Του, μετά πλημμύρισε την ψυχή μας με το Πνεύμα της δικής Του θεϊκής Αγάπης, για να ζούμε σ’ αυτή τη γη ευτυχισμένοι, με χαρά, αγάπη και ειρήνη.  

Η Αγία Γραφή μας λέει ότι: «ο Θεός είναι αγάπη και όποιος ζει με αγάπη, ζει μέσα στο Θεό και ο Θεός ζει μέσα του».(Α΄ Ιωάν. δ΄,16) 

Ωστόσο, ενώ το Άγιο Πνεύμα θέλει να μας πλημμυρίσει όλους με φως, χαρά και αγάπη, εμείς δεν το προσκαλούμε να έρθει και να μπει στη ψυχή μας.

Χωρίς, όμως, τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος εμείς ποτέ δεν θα μπορέσουμε με σιγουριά να ξέρουμε  ποιο είναι το σωστό ή το λάθος, με αποτέλεσμα να ενεργούμε έτσι ώστε, αντί να έχουμε χαρά και ειρήνη, να επικρατεί πόνος, θλίψη, στεναχώρια, ταραχή και δυστυχία.

Μόνο με το Άγιο Πνεύμα, παιδί μου, μπορούμε εμείς να σκεφτόμαστε σωστά, να μιλάμε και να ενεργούμε συνετά και ν’ αγαπάμε αληθινά.

Το Άγιο Πνεύμα είναι για την ψυχή μας, ό,τι είναι και το οξυγόνο για την ζωή μας. Μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς το οξυγόνο; Όχι! Έτσι και η ψυχή μας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς Θεό και Αγάπη!

Γι’ αυτό και πρέπει να παρακαλούμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή της ζωής μας τον Θεό, να μας δίνει το Άγιο Του Πνεύμα, για να μας καθοδηγεί στα υπέροχα μονοπάτια της αγάπης, της καλοσύνης και της ευγένειας.

 Μόνο με το Άγιο Πνεύμα θα είμαστε ευτυχισμένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου