Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

45. Γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε κακές σκέψεις στο μυαλό μας

-Πατέρα, γιατί λέτε ότι είναι επικίνδυνο να αφήνουμε τις πονηρές σκέψεις στο μυαλό μας;       

νους μας, παιδί μου, είναι για την ψυχή μας ό,τι είναι το τιμόνι και τα φρένα στο αυτοκίνητο.

Όταν οδηγείς ένα αυτοκίνητο με σπασμένα φρένα ή χαλασμένο τιμόνι, τότε, σίγουρα, ή θα κτυπήσεις ή θα σκοτωθείς. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την ψυχή μας, όταν το τιμόνι της, δηλαδή ο νους μας, δεν σκέπτεται σωστά και ενεργεί λανθασμένα.

Όταν αφήνουμε το Άγιο Πνεύμα του Θεού Πατέρα μας να φωτίζει και να κατευθύνει το νου μας, τότε μόνο καλές σκέψεις έχουμε, γεμάτες αγάπη και  καλοσύνη, γι’ αυτό  και η ψυχή μας έχει χαρά και γαλήνη.  

Όταν, όμως, αφήνουμε το σατανικό πνεύμα να μπαίνει μέσα μας και να γεμίζει το νου μας με ένα σωρό ακάθαρτες, βρωμερές, ασεβείς σκέψεις, τότε η ψυχή μας χάνει αυτή τη χαρά και τη γαλήνη και αρχίζει να ταράσσεται και να υποφέρει από τον κρυφό δαιμονισμό.

Κάθε φορά, παιδί μου, που εμείς αφήνουμε πονηρές σκέψεις να μπαίνουν στο μυαλό μας ανεξέλεγκτα, χωρίς να αντιδράμε, τότε, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, μπαίνουν μέσα μας και τα ανάλογα πονηρά δαιμόνια που τις προκαλούν.

Γι’ αυτό, κάθε φορά που εμείς διώχνουμε τις πονηρές σκέψεις από το μυαλό μας, διώχνουμε τον ίδιο τον διάβολο από τη ζωή μας.  

Καταλάβατε; Γι’ αυτό, προσοχή! Μην αφήνετε τις πονηρές σκέψεις να μένουν στο μυαλό σας. Να τις διώχνετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου