Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

43. Τα σκαλοπάτια της αιωνιότητας

 

-Πατέρα, γιατί λέτε ότι η κάθε μέρα που περνάμε εδώ στη γη είναι ένα σκαλοπάτι στην αιωνιότητα;

-Μπορεί, παιδί μου, το σώμα μας να γερνά και να πεθαίνει, ωστόσο η αθάνατη ψυχή μας, αμέσως μετά την γέννηση μας, ξεκινά το μεγάλο της ταξίδι για την αιωνιότητα.

Ανάλογα με το πως θα ζήσουμε εδώ στη γη όλες τις ημέρες της ζωής μας, θα είναι και το ταξίδι της ψυχής μας ευχάριστο ή δυσάρεστο.

Αν ζήσουμε με αγάπη, εμπιστοσύνη και υπακοή στον Θεό Πατέρα μας, αλλά και με ευσπλαχνική αγάπη, καλοσύνη και ευγένεια στον συνάνθρωπο μας, τότε το Άγιο Πνεύμα του Θεού Πατέρα μας θα είναι αυτό που θα συντροφεύει την ψυχή μας στο ταξίδι για την αιωνιότητα και θα την πλημμυρίζει με την θεϊκή χαρά, ειρήνη και ευτυχία στον Παράδεισο.

Αν, όμως, επιλέξουμε να ζήσουμε εδώ στη γη χωρίς Θεό και αγάπη, με κακίες, εγωισμούς, μίση, φθόνους, κατακρίσεις, συκοφαντίες και ανηθικότητες, τότε, αναμφίβολα,  δεν θα είναι το Άγιο Πνεύμα του Θεού Πατέρα μας αυτό που θα συνοδεύει την αθάνατη ψυχή μας, αλλά δαιμονικές υπάρξεις, που θα την κάνουν να υποφέρει ατελεύτητα στο φριχτό τόπο της κόλασης.

Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η κάθε ημέρα της ζωής μας εδώ στη γη, αλλά και η κάθε στιγμή της ημέρας, είναι τα πολύτιμα σκαλοπάτια της αιωνιότητας, από τα οποία εξαρτάται η αιώνια ευτυχία ή δυστυχία μας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου