Αρχική

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

24. Μια συγκινητική προσευχή ενός ορφανού παιδιού.


Το σιγανό κλάμα του παιδιού της, έκανε μια νεαρή μαμά εκείνο το βράδυ να πάει αθόρυβα μέχρι το παιδικό δωμάτιο του παιδιού της για να δει τι συμβαίνει.  

Εδώ και λίγο καιρό έχασε τον άντρα της από μια σπάνια αρρώστια και τώρα μόνη της αγωνίζεται να θρέψει και να μεγαλώσει τον μονάκριβο της θησαυρό, το μικρό της αγοράκι.  

Η πόρτα ήταν σχεδόν μισάνοιχτη και η προσευχή του μικρού ορφανού παιδιού ακουγόταν καθαρά. Το παιδί ήταν γονατιστό μπροστά στο κρεβατάκι του, είχε ενώσει τα χεράκια του μπροστά στο στήθος του και έλεγε:

«Ουράνιε μου Πατέρα, σε παρακαλώ πολύ, πες τον γλυκό μου πατερούλη, που είναι τώρα κοντά σου στον ουρανό, πως τον αγαπώ πολύ. Μας λείπει πάρα πολύ και σε μένα και στη μανούλα μου. 

Πες του, ότι προσπαθώ να είμαι καλό παιδί και να ζω όπως με συμβούλευε, αλλά μου λείπει πάρα πολύ, αγαπημένε μου Θεέ. Μου λείπει η αγκαλιά του και το χάδι του.

Τώρα, που δεν έχω πια μπαμπά εδώ στη γη, θέλω εσύ, ουράνιε μου Πατέρα, να είσαι ο Μπαμπάς μου».

Η προσευχή διακοπτόταν συχνά από το κλάμα του μικρού ορφανού. Μαζί του έκλαιγε βουβά και η μικρή μανούλα που, χωρίς να την πάρει είδηση το μικρό της παιδί, παρακολουθούσε τη συγκινητική προσευχή του. Το παιδί συνέχισε:

«Ουράνιε μου Πατέρα, σε παρακαλώ,

·       κάνε στο χάδι της μαμάς μου να νιώθω το δικό Σου χάδι, και

·       στο δικό της φιλί να νιώθω το δικό Σου φιλί.

·       Όταν μ’ αγκαλιάζει, να νιώθω ότι Εσύ με αγκαλιάζεις,  

·       και όποτε μου λέει πως με αγαπά και με λατρεύει, να ξέρω ότι Εσύ, ο γλυκός μου Ουράνιος Πατέρας, είσαι Αυτός που μ’ αγαπά και με λατρεύει, μέσα από τη μαμά μου.

Βοήθησε Πατέρα μου και τη γλυκιά μου μανούλα και δώσε της δύναμη να αντέξει στην έλλειψη του γλυκού μου μπαμπά.

Είμαι σίγουρος, Ουράνιε μου Μπαμπά μου, ότι με άκουσες, γι’ αυτό και εγώ από σήμερα δεν θα νιώθω πλέον ορφανός.

Σε αγαπώ, και σε λατρεύω, Ουράνιε μου Μπαμπά. Καληνύχτα, γλυκέ μου Μπαμπά!!!»

Και έγειρε το κεφαλάκι του πάνω στο κρεβατάκι και αποκοιμήθηκε.

Βούρκωσαν τα μάτια της νεαρής μανούλας από την συγκινητική προσευχή του μικρού της αγγέλου. Επέστρεψε στο δωμάτιο της και γονάτισε μπροστά στην εικόνα της γλυκιάς μανούλας Παναγιάς, που κρατούσε σφιχτά τον μικρό της  Ιησού, για να προσευχηθεί και αυτή.

«Κάνε, μωρό μου Ιησού, γλυκέ Θεέ της καρδιάς μου, να γίνω από σήμερα μια μικρή εικόνα της δικής σου πατρικής αγάπης και στοργής στο μικρό μου θησαυρό».

Θεέ μου, τι ευτυχία για μια μάνα να έχει ένα τέτοιο παιδί! Τι ευτυχία, όμως και για ένα παιδί να έχει μια τέτοια μάνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: